top of page

      SPLOŠNI POGOJI

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

 

Prodajalec oz. upravljalec spletne trgovine:

 

Ippoyo d.o.o.
Birčna vas 54B

8000 Novo mesto
Telefon: 030 337 690
ippoyoinfo@gmail.com
www.ippoyo.si

Osnovni podatki:
Matična št.: 8629358000
ID za DDV: SI84320877

TRR: SI56 0400 0026 6123 224, odprt pri NKBM
Zavezanci za DDV: DA
 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Ippoyo so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007 in 86/2009), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.

Upravljalec spletne trgovine na spletnem mestu www.ippoyo.si je podjetje Ippoyo d.o.o., Birčna vas 54B, 8000 Novo mesto.  

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, zato vas prosimo, da si le-te preberete. Podjetje Ippoyo d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ:

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

 • Dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, za dodatne informacije o izdelkih v prednaročilu si poglejte pogosta vprašanja na spletni strani)

 • Pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)

 • Način plačila

 • Jasno, razvidno in nedvoumno bo določil cene izdelkov, kjer bo tudi razvidno, ali cene že vsebujejo davke in morebitne druge stroške

 • Časovno veljavnost ponudbe

 • Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi, kamor potrošnik lahko naslovi svojo pritožbo

 

Splošni pogoji veljajo za vse izdelke ter zavezujejo potrošnika oziroma kupca.

 

POGODBA – NAROČILO:

 • Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec prejme povratno elektronsko sporočilo ponudnika. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za vse pogodbene stranke (to je tako za ponudnika kot za kupca).

 • S potrditvijo nakupa kupec sprejme ponudnikove pogoje poslovanja. Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in kupec je trajno shranjena na sedežu podjetja Ippoyo d.o.o., Birčna vas 54B, 8000 Novo mesto, oziroma na ustrezno varovanem oddaljenem strežniku ponudnika. Uporabnik lahko kadarkoli na zahtevo pridobi kopijo te pogodbe. Zahtevo za izdajo kopije pogodbe kupec naslovi po elektronski pošti na naslov: ippoyoinfo@gmail.com.

 • Kopijo pogodbe kupec prejme po oddaji naročila na njegov elektronski naslov.

 

 

CENE:

Cene izdelkov so navedene v EUR (€) in veljajo na dan nakupa. Vse cene v spletni trgovini www.ippoyo.si so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Ko kupec naročilo v spletni trgovini potrdi, zanj veljajo objavljene cene v času naročila. Cene so v spletni trgovini primerno označene in so enake za vse kupce.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. V primeru, da bi se cena zaradi napake med obdelavo spletnega naročila spremenila ali bi v tem času prišlo do izpraznitve zalog naročenega izdelka, bo kupec o tem pisno obveščen na njegovo elektronsko pošto in mu bo ponujena možnost odstopa od pogodbe ali do zamenjave za drug primerljiv izdelek, ki jo ponuja ponudnik.


AKCIJE IN PONUDBE:
Splošna in akcijska ponudba izdelkov ter cene le-teh v spletni trgovini veljajo do preklica ali razprodaje zalog.
Podjetje Ippoyo d.o.o. si pridržuje pravico do umika izdelkov iz ponudbe brez predhodne najave.

 

DOBAVA, DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA:

Blago dostavlja Pošta Slovenije ali katero drugo distribucijsko podjetje, odvisno od dogovora ali pogodbenega razmerja s podjetjem. Način dostave si lahko izberete v procesu nakupa. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga kot kupec navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas v času dostave ni, boste v vaš poštni nabiralnik prejeli sporočilo, da vas blago čaka na najbližji pošti.

 

Ob naročilu izdelka na zalogi velja dobavni rok 5 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem in možnostih dobave obvestili.

 

Možen je tudi prevzem naročila direktno v skladišču v Novem mestu, po opravljenem nakupu bo kupec dobil pisno sporocilo na e-mail kdaj je naročilo pripravljeno za prevzem in kje ga lahko prevzame.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:
Podjetje Ippoyo d.o.o. se obvezuje varovati podatke o kupcih (osebni podatki, podatki o nakupih). Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonom o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo, Uradni list RS, št. 14/03). Vse podatke, ki jih pridobi v spletni trgovini Ippoyo in zbrane podatke, sme uporabljati izključno za izvedbo nakupov oziroma izpolnitve naročila. Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni trgovini sta potrebna izključno zaradi pravilnega izvajanja storitev spletne trgovine. Podatki o kupcih v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim nepooblaščenim osebam.

 

ODGOVORNOST:
Ippoyo d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh.

 

Izjava o omejeni odgvornosti:

www.ippoyo.si ni proizvajalec blaga, ponujenega na tej spletni strani. Pakiranje izdelka in z njim povezani dokumenti lahko vsebujejo informacije, ki se razlikujejo od informacij in / ali so drugačne od informacij, ki jih najdete na naši spletni strani. Zato priporočamo, da se ne zanašate izključno na podatke, ki so prikazani na naši spletni strani in zato pred uporabo proizvoda natančno preberite nalepke, opozorila in navodila, priložena blagu.

 

Slike ob opisih posameznih izdelkov so lahko simbolične in lahko ne odražajo dejanskih barvnih kombinacij posameznih izdelkov ali morebitnih dodatkov, kot so nalepke itd. Proizvajalci si namreč pridržujejo pravico do sprememb ali dopolnitev izdelkov brez predhodnega obvestila zaradi izboljšav in komercialnih namenov. Barvni odtenki so lahko na vašem zaslonu drugačni, kot so barvni odtenki dejanskega izdelka.

 

Proizvajalci si vedno pridržujejo pravico do sprememb barv v komercialne namene in do tehničnih sprememb, ki pomenijo izboljšave izdelka brez predhodnega obvestila in brez dodatnih obveznosti.

V tem primeru na to mi kot prodajalec nimamo vpliva. V tem primeru ne gre za našo napako, temveč za nov, izboljšan izdelek. Če boste prejeli artikel, ki ga je proizvajalec spremenil bomo vsekakor pripravljeni situacijo reševati sporazumno.

 

 

POTEK NAKUPA:
Naročilo, nakup, potrditev naročila

1. Direkten nakup izdelka
Potek naročila poteka tako, da izberete izdelek in ga dodate v košarico. Odpre se vam stran s povzetkom vsebine vaše košarice. V kolikor se z vsebino košarice strinjate, nakup nadaljujete na stran kjer vnesete vaše podatke in sicer Ime in Priimek, vaš email naslov, naslov za dostavo in vašo telefonsko številko. Spodaj morate potrditi, da se strinjate s Pravilnikom o zasebnosti.
V sekciji »Način plačila« izberete vaš željeni način plačila; na voljo je plačilo po povzetju, PayPal ali kreditna kartica (Mastercard, Diners, Visa ali Activa).
V polje komentar vpišete morebitne opombe.
Na koncu morate potrditi da sprejemate Splošne pogoje poslovanja naše spletne trgovine.
Naročilo potrdite in oddate. Po tem koraku prejmete tudi zahvalno e-mail sporočilo s povzetkom naročila.

Vse morebitne napake in spremembe lahko popravite med postopkom naročila, dokler ni naročilo dokončno oddano. V primeru, da je bilo naročilo že oddano in ste napako odkrili naknadno, nas o tem obvestite na e-mail: ippoyoinfo@gmail.com.

 

PLAČILO:
Plačilo v spletni trgovini lahko opravite s plačilom po povzetju preko Pošte Slovenije, PayPal ali z direktnim plačilom s plačilnimi karticami (Mastercard, Diners, Visa ali Activa). Kupec skupaj z izdelki prejme račun z razčlenjenimi stroški. Plačilo je mogoče le v enkratnem znesku.

Vsi izdani računi se hranijo na sedežu podjetja. Stranka lahko kadarkoli zahteva svojo kopijo računa preko e-naslova: ippoyoinfo@gmail.com.PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA TER VRAČILO BLAGA:
V skladu z določili 43. člena ZVPot (Ur. l. RS št.98/2004, 126/2007) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalca obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za pravico do odstopa od nakupa prične teči z dnem prevzema izdelkov.
Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca ippoyoinfo@gmail.com ali na sedež podjetja Ippoyo d.o.o., Birčna vas 54B, 8000 Novo mesto.
Vrnjenemu blagu je potrebno priložiti kopijo računa.


Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca Ippoyo d.o.o., Birčna vas 54B, 8000 Novo mesto.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.


Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan, v originalni embalaži in v nezmanjšani količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala zaradi razlogov, za katere kupec ni kriv. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. V primeru uporabe, ki presega preizkus izdelka, ima prodajalec pravico od kupca zahtevati zmanjšanje vrednosti izdelka. Potrošnik blago vrne po pošti, pri čemer stroške pošiljanja nosi potrošnik.


Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe in ko ponudnik prejme vrnjen izdelek. V času od prejetega obvestila o odstopu do vračila izdelka, si zato ponudnik pridržuje pravico do zadržanja plačila. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo (v primeru pošiljke po povzetju se nakaze vsota na kupčev TRR).

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, katere izdelek je prilagojen osebnim potrebam potrošnika oziroma izdelani po njegovih natančnih navodilih. Prav tako kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če sama narava izdelka ni primerna za vrnitev (izdelki z zelo kratkim rokom trajanja, hitro pokvarljiva živila, izdelek, ki mu je že pretekel rok uporabnosti) in v primeru dobave časopisov, revij, periodičnih publikacij, igre na srečo in drugih primerih, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov.

 

TEHNIČNA SREDSTVA ZA PREPOZNAVANJE IN POPRAVO NAPAK PRED ODDAJO NAROČILA:

Pred oddajo naročila s strani kupca, se kupcu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila.

V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi v košarici, in sicer tako, da se s puščico vrne nazaj, na prejšnjo stran nakupa.  V kolikor naročila ne želite oddati lahko stran zapustite pred oddajo naročila in tako prekinete oddajo in potrditev naročila.

 

KOMUNIKACIJA PREKO OGLASNIH SPOROČIL:

Ponudnik bo s kupcem stopil v stik preko elektronskih sredstev komunikacij na daljavo, če temu kupec izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje:

- pošiljatelj bo jasno razviden

- sporočila bodo označena jasno in nedvoumno kot oglasna sporočila

- jasno in nedvoumno bodo označene tudi različne akcije, promocije in druge tržne tehnike

- jasno bodo določeni pogoji udeležbe v njih

- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil (željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in mu omogočil takojšnjo odjavo od le-teh.


PRITOŽBE IN SPORI:

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov (ZVPot). Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Prodajalec bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ippoyo d.o.o. se trudi, da se spori rešujejo sporazumno in izvensodno.
Ponudnik ne priznava nobenega od izvajalcev IRPS. Povezava do platforme SRS se nahaja spodaj:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

 

PIŠKOTKI:

Ob nakupu izdelkov z vašimi dovoljenji zbiramo tudi podatke o vaši uporabi naše spletne trgovine s piškotki. Več informacij o tem, kako tehnologijo piškotkov uporabljamo je dostopnih v Politiki piškotkov.

 

POJASNILO:

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaje naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračil blaga, se lahko obrnete na nas in sicer:

 

Informacije in podpora
PON – PET od 09.00 – 18.00
Telefon: 030 337 690
E-mail: ippoyoinfo@gmail.com
 

Vse informacije na spletni strani se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Prav tako lahko ponudnik brez predhodnega obvestila spreminja navedene pogoje poslovanja.

Za več pojasnil v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani www.ippoyo.si nas v času uradnih lahko kontaktirate pisno na elektronski naslov, telefonično na telefonsko številko.

Payment Methods
bottom of page