top of page

pravilnik o zasebnosti

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI IN POLITIKA PIŠKOTKOV

Pravilnik o zasebnosti ureja uporabniške pravice, povezane z osebnimi podatki, ki jih zbira Ippoyo d.o.o., kot upravljavec na spletni strani lastnikawww.ippoyo.si.

 

Kot osebo, na katero se nanašajo podatki, imate določene pravice, povezane z osebnimi podatki, ki jih zbira Ippoyo doo, Birčna vas 54B, 8000 Novo mesto (v nadaljnjem Ippoyo).

Prijava na e-novice:

S tem pravilnikom o prijavah na prejemanje e-novic, Ippoyo, določa obveznosti, pravice in pogoje uporabe ter upravljanje z osebnimi podatki prijavljenih uporabnikov.

Na e-novice se lahko prijavijo fizične in pravne osebe, ki na spletnem mestu www.ippoyo.si oddajo svoj e-naslov, in se strinjajo s splošnimi pogoji prijave oz. uporabo svojih osebnih podatkov.

 

Ippoyo spoštuje vašo zasebnost in jo zavezuje, da bodo pridobljeni podatki varovani skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Družba pridobljenih podatkov v nobenem primeru ni posredovala ali razkrila tretji osebi.

 

Soglasje za zbiranje, uporabo in obdelavo osebnih podatkov:

S prijavo na e-novice na spletni straniwww.ippoyo.si Ippoyo zbira naslednje vaše podatke:

 

  • Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, pa tudi naslov IP uporabnika in niz uporabniških sredstev brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

 

  • Kontaktni obrazci

V primeru uporabe kontaktnih obrazcev se bodo poslani podatki uporabljali izključno za vzpostavitev komunikacije med nami in pošiljateljem.

 

  • E-naslov, ime in naslov za e-novice

S prijavo na e-novice se strinjam s splošnimi pogoji prijave in prejemanja e-novic Ippoyo dovoljujem zbiranje, obdelovanje, uporabo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov (to je zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, preklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimnost, izbris ali uničenje), skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/ 2004, 67/2007 UPB1).

 

  • Tržna raziskava

Spletno mesto uporablja analitiko obisk strani. Uporablja se izključno za našo analizo obiska in prilagoditev infrastrukture spletne strani. Analitika je anonimna po Googlovih standardih, po želji pa se lahko onemogoči preko nastavitve piškotkov.
 

Vaših osebnih podatkov podjetje Ippoyo v nobenem primeru ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo nepooblaščenim tretjim osebam brez vaše privolitve.

 

Odjava od e-novic:

Kadarkoli lahko pisno na elektronski naslov ippoyoinfo@gmail.com zahtevate od upravljavca osebnih podatkov trajno ali začasno prepoved uporabe vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja. Ippyo osebne podatke hrani v računalniški obliki, ki se na podlagi pisnega preklica uporabnika tudi izbrišejo.

 

Kakšna vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.ippoyo.si lahko naslovite na elektronski naslov ippoyoinfo@gmail.com

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke:

Če pustite komentar, se komentar v njegovih meta podatkih ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko dejansko prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

 

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani, osebne podatke, ki jih navedejo, shranimo tudi v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadarkoli vidijo, uredijo ali pobrišejo svoje osebne podatke. Ippoyo lahko te podatke tudi vidi in ureja.

 

Preklic soglasja:

Svoje soglasje za uporabo in upravljanje z vašimi osebnimi podatki lahko kadarkoli prekličete, in sicer tako, da nam pošljete zahtevek na ippoyoinfo@gmail.com.

 

VAROVANJE PODATKOV:

Upravljavec Ippoyo spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov. Zavezani smo k delovanju z vsakokratnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonu o elektronskih komunikacijah in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter drugimi zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov tako v Sloveniji kot na ravni EU.

 

PIŠKOTKI:

Na spletnem mestu www.ippoyo.si vam želimo zagotoviti vedno sveže, zanimive in pomembne informacije ob vsakem obisku našega spletnega mesta, pri čemer si pomagamo s piškotki. Piškotke obiskovalcev spremljamo anonimno in podatkov nikoli ne posredujemo tretji osebi.

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so datoteke, ki jih spletno mesto ustvari med vašim obiskom. V njih so shranjene nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in tudi ostali podatki. Njihovo shranjevanje je pod vašim popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, omejite ali onemogočite shranjevanje piškotkov. Piškotke uporablja spletno spletno stran, saj potrebuje priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti naše spletne strani, ki jih prav tako uporabljajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenimo učinkovitost zasnove na svoji spletni strani.

 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljajo na spletni strani:

 

Nujno potrebni piškotki:

Ti piškotki uporabite potrebne potrebne komponente za pravilno delovanje naše spletne strani. Brez storitev piškotkov, ki jih želite uporabljati na naši spletni strani, ne bi delovale pravilno (npr. prijava na novice, prijava na pogodbe, nakupni proces, …). Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

 

Izkustveni piškotki:

Ti piškotki zbirajo podatke, ki jih uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkušenj komponent naše spletne strani (npr. v katerem delu naše spletne strani se ohrani najdlje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnike.

 

Funkcionalni piškotki:

Ti piškotki potrebujejo našo spletno stran, da si zapomniš nekatere svoje nastavitve v izboru (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavljaš naprednejšo, boljšo osebnost. Ti piškotki lahko uporabite sledenje vašim akcijam na naši spletni strani.

 

Statistični piškotki:

Ti piškotki hranijo podatke, kot je število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, glede na obisk itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto in kjer ga je treba izboljšati.

 

Oglasni ali ciljani piškotki:

Te piškotke sicer najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (zunanje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljne oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Ti piškotki opravite sledenje vašim akcijam na spletu.


Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?
 

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve za uporabo piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilnih naprav.

 

Večina sodobnih brskalnikov omogoča, da upoštevate ali zavrnete vse piškotke, upoštevate ali zavrnete le izbrane vrste piškotkov, ali pa nastavite opozorilo, da stran želite shraniti piškotke na svojo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik shranil na vaši napravi.

 

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo, da se bo uporaba piškotkov prikazala ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitve piškotkov se razlikuje v vsakem brskalniku. Informacije o tem lahko poiščete na spletni strani www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh sodobnih brskalnikih.
 

Piškotke Google Analytics je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navajal, ki so na voljo na Google Analytics.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

 

Način reševanja sporov:

Za morebitne spore iz naslova uporabe Spletnega mesta se uporablja slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Novem mestu. Z uporabo Spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in da se z njimi strinja.

bottom of page