top of page

pravilnik o zasebnosti

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI IN POLITIKA PIŠKOTKOV

Pravilnik o zasebnosti ureja uporabniške pravice, povezane z osebnimi podatki, ki jih zbira Ippoyo d.o.o., kot upravljavec in lastnik spletne strani www.ippoyo.si.

 

Kot oseba, na katero se podatki nanašajo, imate določene pravice, povezane z osebnimi podatki, ki jih o vas zbira Ippoyo d.o.o., Birčna vas 54B, 8000 Novo mesto (v nadaljnjem Ippoyo).

Prijava na e-novice:

S tem pravilnikom prijave na prejemanje e-novic, Ippoyo, določa obveznosti, pravice in pogoje za uporabo ter upravljanje s osebnimi podatki prijavljenih uporabnikov.

Na e-novice se lahko prijavijo fizične in pravne osebe, ki na spletnem mestu www.ippoyo.si oddajo svoj e-naslov, in se strinjajo s splošnimi pogoji prijave oz. uporabo svojih osebnih podatkov.

 

Ippoyo spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo pridobljene podatke varovalo skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Družba pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredovala ali razkrila tretjim osebam.

 

Soglasje za zbiranje, uporabo in obdelavo osebnih podatkov:

S prijavo na e-novice na spletni strani www.ippoyo.si Ippoyo zbira naslednje vaše podatke:

 

  • Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, pa tudi naslov IP uporabnika in niz uporabniškega sredstva brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

 

  • Kontaktni obrazci

V primeru uporabe kontaktnih obrazcev se bodo poslani podatki uporabljali izključno za vzpostavitev komunikacije med nami in pošiljateljem.

 

  • E-naslov, ime in priimek za e-novice

S prijavo na e-novice se strinjam s splošnimi pogoji prijave in prejemanja e-novic Ippoyo dovoljujem zbiranje, obdelovanje, uporabo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov (to je zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, preklic, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimnost, izbris ali uničenje), skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/2004, 67/2007 UPB1).

 

  • Tržna raziskava

Spletno mesto uporablja analitiko obiska strani. Uporablja se izključno za našo analizo obiska in prilagoditev infrstrukture spletne strani. Analitika je anonimna po Googlovih standardih, po želji pa se lahko onemogoči preko nastavitev piškotkov.
 

Vaših osebnih podatkov podjetje Ippoyo, v nobenem primeru ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo nepooblaščenim tretjim osebam brez vaše privolitve.

 

Odjava od e-novic:

Kadarkoli lahko pisno na elektronski naslov ippoyoinfo@gmail.com zahtevate od upravljavca osebnih podatkov trajno ali začasno prepoved uporabe vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. Ippyo osebne podatke hrani v računalniški obliki, kateri se na podlagi pisnega preklica uporabnika tudi izbrišejo.

 

Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.ippoyo.si lahko naslovite na elektronski naslov ippoyoinfo@gmail.com

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke:

Če pustite komentar, se komentar in njegovi meta podatki ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

 

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani osebne podatke, ki jih navedejo, shranimo tudi v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadarkoli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke. Ippoyo lahko te podatke tudi vidi in ureja.

 

Preklic soglasja:

Svoje soglasje za uporabo in upravljanje z vašimi osebnimi podatki lahko kadarkoli prekličete, in sicer tako, da nam pošljete zahtevek na ippoyoinfo@gmail.com.

 

VAROVANJE PODATKOV:

Upravljavec Ippoyo, spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov. Zavezani smo k delovanju z vsakokratnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonu o elektronskih komunikacijah in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov in drugimi zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov tako v Sloveniji kot na ravni EU.

 

PIŠKOTKI:

Na spletnem mestu www.ippoyo.si vam želimo zagotoviti vedno sveže, zanimive in pomembne informacije ob vsakem vašem obisku našega spletnega mesta, pri čemer si pomagamo s piškotki. Piškotke obiskovalcev spremljamo anonimno in podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam.

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so datoteke, ki jih spletno mesto ustvari med vašim obiskom. V njih so shranjene nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in tudi ostali podatki. Njihovo shranjevanje je pod vašim popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti naše spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenjujemo učinkovitost zasnove na svoji spletni strani.

 

Vrste piškotkov, ki jih uporablja ta spletna stran:

 

Nujno potrebni piškotki:

Ti piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje naše spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava na novice, prijava na dogodke, nakupni proces, …). Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

 

Izkustveni piškotki:

Ti piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkušnje komponente naše spletne strani (npr. v katerem delu naše spletne strani se zadržite najdlje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

 

Funkcionalni piškotki:

Ti piškotki omogočajo naši spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, bolj osebnostne funkcije. Ti piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na naši spletni strani.

 

Statistični piškotki:

Ti piškotki hranijo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto in kjer ga je treba izboljšati.

 

Oglasni ali ciljani piškotki:

Te piškotke sicer najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (zunanje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Ti piškotki omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.


Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?
 

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

 

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

 

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete na spletni strani www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.
 

Piškotke Google Analytics je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo na Google Analytics.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

 

Način reševanja sporov:

Za morebitne spore iz naslova uporabe Spletnega mesta se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Novem mestu. Z uporabo Spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

bottom of page